صفحه اصلي  |  درباره ما  |  حضور بين‌المللي  |  تماس با ما  |  English

جستجو در سايت:

 

يادداشت

نخستین شماره سال جدید در پایان نه سال فعالیت مداوم و انتشار نود و نهمین شماره نشریه  فناوری  و توسعه صنعت بسته بندی، پیش روی شماست. هم زمان با نمایشگاه صنایع غذایی، کشاورزی و صنایع وابسته، آگروفود تهران در خردادماه، یکصدمین محصول این مجموعه با تدارکی ویژه در اختیار مخاطبان همیشه همراه نشریه قرار خواهد گرفت.

ادامه مطلب >>

كتاب


براي تهيه كتاب با شماره تلفنهاي
۶۶۴۶۲۹۰۳ - ۶۶۴۶۲۹۳۳
تماس بگيريد.

ويژه‌نامه PET

شماره چهل - سال هفتم - اردیبهشت ماه ۱۳۹۳



ويژه‌نامه دنياي كارتن

سال اول - شماره پنجم





 

نسخه قابل چاپ
مجله فناوري و توسعه صنعت بسته‌بندي - تبديل خرچنگ به مواد پلاستيکي/ پس مانده هاي غذاي لذيذ اروپايي ها پليمر مي‌شود

تبديل خرچنگ به مواد پلاستيکي/ پس مانده هاي غذاي لذيذ اروپايي ها پليمر مي‌شود

خرچنگ، غذاي مورد مطلوب اروپايي‌هاست که منبع توليد سالانه ميليون‌ها تن زباله نيز هست. در اتحاديه اروپا، چگونه مي‌توان از پس مانده‌هاي حيوانات خوراکي دريايي مثل خرچنگ و ميگو استفاده‌اي بهينه کرد‪


محققان با وارد شدن به آزمايشگاهي در ايالت «باوارياي» آلمان تلاش کردند تا فرايند توليد پس‌مانده‌هاي خرچنگ و ميگوي خوراکي به مواد بيوپليمر را انجام دهند‪.‬ طرحي که حامي آن اتحاديه اروپا است، اين طرح به پالايش‌هاي مورد نظر در بيوتکنولوژي مي‌پردازد و کمک مي‌کند تا از پس‌مانده‌هاي غذايي و زباله‌ها مواد قابل استفاده در علم و فناوري توليد شود‪.‬ بيو پليمرها پس از سلولزها در جهان يکي از عناصر اصلي تشکيل دهنده موادغذايي هستند‪.‬ خرچنگ، ميگو و صدف هاي دريايي، مواد تشکيل دهنده‌شان بيشتر از کيتئين است؛ کيتئين يک پلي ساکاريد است. در واقع پليمري که از قندهاي ملکولي مشتق مي‌شود‪.‬ قندهاي ملکولي از نقطه نظر علم شيمي يا بيوتکنولوژي نقش سازنده‌هاي ملکولي را ايفا مي‌کند‪.‬ بازمانده‌هاي يک خرچنگ، لاشه يک خرچنگ، عناصر غير بازيافتي در خود دارد. از اين عناصر مي‌توان در توليد بيوگاز استفاده کرد‪.‬ در اين فرايند، بيوشيميست‌هاي مونيخي، موفق به تهيه سويه‌هاي مختلف از مخمرها شده‌اند تا بتوانند کيتئين را به روغن طبيعي تبديل کنند. فرايندي که بين 5 تا 7 روز به طول مي‌انجامد‪.

‬دکتر «ماتياس اولريش»، يکي از محققان اين طرح گفت: در اين ساختار، ما به روغني طبيعي دست پيدا مي‌کنيم که از ميگو و يا خرچنگ به دست آمده است‪.‬ با افزايش فشار شديد به اين روغن دست پيدا مي‌کنيم، طي يک فرايند به پلاستيک نهايي مي‌رسيم‪.‬ روغن طبيعي در يک فرايند شيميايي به خلوص بالاي رسيده است، حالا ماده اوليه براي ساخت پليمر است، مرحله بعدي پليمرکردن است‪.‬ محصول بيو پليمري ما از اين رآکتور با حرارتي بين 250 تا 300 درجه سانتي‌گراد خارج مي‌شود و بلافاصله به ذره‌هاي کوچک‌تر تبديل مي‌شود. يکي از محققان مي گويد: در اين راکتور که مانند يک زودپز عمل مي‌کند، مي‌توان مقادير زيادي مواد اوليه توليد کرد. اساس اصلي ما اين روغن طبيعي است که آن را با کاتاليز کردن، تغيير داده‌ايم‪.‬ پس از پايان فرايند شيميايي به پلاستيک‌هايي با عملکرد فوق‌العاده دست پيدا خواهيم کرد و آن را در حوضچه آب سرد مي‌اندازيم‪.‬ در اينجا بيوپليمر‌ها در دستگاه کنترل مي‌شوند تا عناصر اصلي آنها مشخص شوند. از طريق پس‌مانده‌هاي ميگو و يا خرچنگ و با کمک يک فرايند شيميايي مي‌توان در اينده مواد جديدي توليد کرد‪.

نقل مطالب با حفظ حقوق معنوي مجله و با اشاره به مشخصات كامل مقاله بلامانع است.




 

شماره آينده
شماره پياپي ۱۰۰ - سال دهم - ارديبهشت ‌ماه ۱۳۹۳


شماره جديد
شماره پياپي ۹۹ - سال دهم - فروردين‌ماه ۱۳۹۳


صفحات زرد
صفحات زرد - شماره پياپي ۹۹ - سال دهم - فروردين‌ماه ۱۳۹۳


East AfriPack 2014
آذر هولوگرام
صفحه اصلي  |  درباره ما  |  اشتراک  |  تبليغات  |  نقشه سايت  |  تماس با ما

© کليه حقوق اين سايت متعلق به مجله
فناوري و توسعه صنعت بسته بندي مي‌باشد.